Hoe werkt het

Je spreekt door middel van een contract af wanneer je genoeg geld bij elkaar hebt verzameld om het goed weer op te komen halen. Hier moet je echter wel rente over betalen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het goed niet op te komen halen. Het pandhuis heeft dan het recht om jouw goed te verkopen aan derden. Zo raakt een huis vol met bijzondere en bizarre goederen. Vaak is het dan ook leuk om even een bezoekje te brengen aan zo’n huis. Bij verpanden hoeft u geen langdurige checks te doorlopen, zoals dat bij banken en kredietverstrekkers het geval is. Ook wordt er bij verpanden niet gecontroleerd of er sprake is van een negatieve BKR-registratie (Bureau Kredietregistratie). Doordat u bij verpanden producten of kostbaarheden als onderpand geeft, is geld lenen bij Sterling juwelier & pandejeshuis goedkoop, snel en veilig. Verantwoord geld lenen op basis van uw sieraden en edele metalen… snel, discreet en veilig! Het  verpanden is opnieuw uitgevonden.

De regels die bij veel pandjeshuizen gelden

  • Je moet in het bezit zijn van een geldige legitimatie om geld te lenen bij een pandjeshuis
  • De minimale leeftijd om iets te belenen bij een pandjeshuis is 18 jaar
  • Verlengen van de betaling termijn kan door persoonlijk langs te komen bij een pandjeshuis
  • Schade aan je onderpand word niet vergoed door een pandjeshuis, als de schade aan jou te verwijten is
  • Je dient nuchter te zijn als je iets verpand bij een pandjeshuis, dus niet onder invloed van verdovende middelen
  • Natuurlijk moet het verpande goed van jou zijn
  • Bij bedragen boven de € 500,00 moet je vaak even bellen voor een afspraak, dit vanwege veiligheid overwegingen die veel pandjeshuizen hanteren

Dit zijn algemene regels van verschillende pandjeshuizen, echter kunnen de regels bij het pandjeshuis van jou keus afwijken, dus raadpleeg altijd de actuele regels van het desbetreffende pandjeshuis.